GV Digitaal

Op bezoek bij Clubhouse Beveren

Culinair golfen aan de Schelde

door Carl Dieryckx

© Kris Vlegels

 De golfrestaurants behoren vaak tot de betere brasseries van de omtrek, en dat altijd in een prachtig groen kader.  Je hoeft bovendien geen lid te zijn van de club, of in de meeste gevallen geen golfer tout court, om in het clubhuis te genieten van een drankje en hapje of uitgebreid menu. Genoeg redenen om met de rubriek ‘Culinair’ er telkens ééntje in de schijnwerpers te zetten. Bij dit eerste digitale Golf Vlaanderen-magazine trokken we naar Golf Club Beveren voor een kennismaking met de horeca-crew van ‘Clubhouse Beveren’.

 

Het is een uniek verhaal dat van Golf Club Beveren. De club bestaat sinds 1993 en zag zijn ledenbestand in enkele jaren verdubbelen dankzij de opening van een volwaardige 9 holes baan in 2013. Terwijl de baan dit jaar enkele transformaties ondergaat, waait er sinds enkele maanden ook een nieuwe wind in het clubhuis.

 

Wanneer je naar de club rijdt, bestaat de kans dat de gigantische brug van de Kallosluis even rechtop komt te staan om je te begroeten. Aangekomen op de parking ontdek je de opmerkelijke locatie van deze golfbaan. Op korte afstand varen de vrachtschepen de Schelde op en af en in de verte zie je enkele woonwijken liggen op de rand van het bijna 30 hectaren groot terrein.

 

In het clubhuis neem je de trap naar boven en krijg je een prachtig panoramisch zicht op de baan. Aan de Berkel vleessnijmachine in het midden van de zaal merk je meteen dat dit geen gewoon clubhuis is. De zaal bestaat links uit een gezellige zithoek en rechts uit een netjes opgedekte rij met tafels, het restaurant. De bar verbindt deze twee delen.

 

 

Clubhouse Beveren © Kristof Pieters

We spreken met zaakvoerder Bjorn Meersman en gepassioneerd chef-kok Nick Van Den Broeck.

 

“We zijn nog maar open sinds oktober en het is al een echte rollercoaster geweest. Tijdens de eerste weken werkte ik dagen van 20 uur om het menu op punt te krijgen. Ik woon daarbij ook nog eens in Gent … die eerste dagen waren dus niet te onderschatten,” aldus Nick. Samen met zijn team brengt hij niet enkel een lekkere spaghetti en een klassieke croque op tafel, maar verzorgt hij ook een grote menukaart met tapas en culinaire hoogstandjes. “Het grootste kenmerk van deze keuken is het werken met seizoens-ingrediënten.” Én de onvermoeibare werkethiek van chef Nick.

 

“Ik steek al mijn passie in de gerechten. Het is een uitdaging om mijn keuken te brengen naar een publiek dat niet noodzakelijk enkel hier is om te eten. Er zijn de golfers die na 9 of 18 holes het clubhuis binnenkomen om snel de grootste honger te stillen. En er is de andere groep golfers of bezoekers die net die culinaire meerwaarde opzoekt. We hebben goed gebruik kunnen maken van het kalmere winterseizoen om de kaart evenwichtig samen te stellen.”

 

“Het is die balans zoeken dat bij de start een hele uitdaging is.” Zaakvoerder Bjorn Meersman is nochtans niet aan zijn proefstuk toe. Het horecaproject ‘Bebronna’ in de haven is een gekend en goed draaiende feestzaal, gelauwerd in Antwerpen en ver daarbuiten.

 

“We zijn er ons van bewust dat we dat evenwicht moeten opzoeken. We kunnen hier een exclusieve eetervaring neerzetten, maar dat zou ons en de golfclub geen goed doen. We willen een toegankelijke kaart aanbieden om een breed publiek aan te spreken. Niet alleen leden van de club komen hier over de vloer maar ook mensen die in de haven werken of klanten die bewust kiezen voor dit groene kader op deze unieke locatie. Met onze keuken kunnen we mensen aantrekken die anders nooit op een golfclub zouden komen. En dat is zowel voor ons als voor Golf Club Beveren het ideale win-win verhaal. Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat we ‘Clubhouse Beveren’ net als ‘Bebronna’ tot een gevestigde waarde kunnen uitbouwen.”

 

Gerelateerde links:

Het team van Clubhouse Beveren © Kristof Pieters

COLOFON

 

Officieel golfblad van

Golf Vlaanderen

 

Redactie

Carl Dieryckx, Hugo Croes, Katrien Pauwels,
Ymke Vanherp & Marc Verneirt.

 

Created by Benseys.com bvba

Verantwoordelijke uitgever

Golf Vlaanderen vzw - Luc Feremans

Leuvensesteenweg 643

1930 Zaventem

 

Tel.: 02/752 83 30

Fax: 02/752 83 39

E-mail: info@golfvlaanderen.be

www.golfvlaanderen.be